به گزارش روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی؛ علی اکبر وحدتی با اعلام این خبر در نشست تشکیل انجمن میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری بجنورد، گفت: این شهرستان به عنوان آخرین شهرستان استان است که اعضای انجمن میراث فرهنگی آن معرفی شده و آماده فعالیت برای تشکیل انجمن در مرکز بخش ها و روستاهای تابعه است.
به گفته وی اکنون طبق ابلاغ سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، علاوه بر مرکز خراسان شمالی، در هشت شهرستان تابعه استان انجمن میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با شیوه نامه اجرایی جدید تشکیل شده و آغاز به کار کرده است.
در خراسان شمالی نخستین انجمن میراث فرهنگی در سال 1353 تشکیل و فعال شده بود و دوباره در سال 1373 این انجمن شکل گرفت ولی از ظرفیت آن به خوبی استفاده نمی شد.
طبق گزارش مصطفی مهدویان مسوول انجمن های میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی، تا قبل از عملیاتی شدن ابلاغ اخیر رییس سازمان مبنی بر تشکیل شورا و انجمن شهرستانی، در این استان در 140 روستا با 575 نفر عضو انجمن میراث فرهنگی تشکیل و فعال بود که حوزه های مقابله با حفاران غیرمجاز، مرمت و ساماندهی بنا، گزارش دهی از آمار بازدید کننده، ثبت و معرفی آثار تاریخی و .. مشارکت داشتند.
فرماندار بحنورد نیز بر حفظ و احیای آثار تاریخی در این شهرستان تاکید کرد و گفت: تشکیل و فعال کردن انجمن میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ابتکار جدید است که می تواند علاوه بر تقویت مشارکت مردم در حفظ و احیا، از این ظرفیت در جذب و ماندگاری گردشگر نهایت بهره را برد.
محمود ثمینی افزود: باید از مشارکت آحاد جامعه در این حوزه استفاده کرد زیرا تقویت آن ثروت اندوزی برای استان محسوب می شود.
وی گفت: متاسفانه امروز به علت کم توجهی در حفظ و احیای آثار تاریخی در این شهرستان برخی از آثار نظیر یخچال های قدیمی و کوره های آجر پزی تخریب شده اند که تشکیل و راه اندازی انجمن میراث فرهنگی، نجات و انتقال گذشته با ارزش به نسل های آینده و ثروت اندوزی است.
وی بر سرمایه گذاری در آموزش و پرورش برای حفظ و احیای آثار تاریخی تاکید کرد.
طبق گزارش اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی در شهرستان بجنورد 70 اثرتاریخی با ارزش در فهرست آثار ملی شده است.
رضا فیروزه رییس شورای اسلامی شهر ابراز امیدواری کرد که با تشکیل و راه اندازی انجمن میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در سطح استان بتوان از این ظرفیت، بجنورد را به عنوان شهر مقصد برای افزایش ماندگاری مسافران گذری بهره برد.
یک فعال در حوزه میراث فرهنگی خراسان شمالی نیز تشکیل و راه اندازی انجمن میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری را بسیاری ضروری دانست و گفت: این تشکل با همکاری مردم کارآمد خواهد بود.
حسین انصاری مود افزود: باید این تشکل را تقویت کرد تا از ظرفیت آن در حفظ و احیا آثار تاریخی، صنایع دستی و معرفی این جاذبه ها به جامعه در استان استفاده کرد.
در استان خراسان شمالی هزار و 200 اثر تاریخی شناسایی شده وجود دارد.
انتهای پیام/